Saturday, September 25, 2010

Dinner-Dinner Kami

22.09.10 : lbh kurang pukul 8.00 mlm kami keluar jalan2 dgn abah..so masa dlm kete saja aku ckp "APA NAK BLANJA MAKAN KFC JOMMMM.." hehe padahal hubby tak ckp apapun saja aku yg kepingin..hubby diam je sambil menghala ke sungai besar..dlm hati msti nak bwk mkn kfclah ni..skali lalu depan mak ain panjang jgk beratur ingatkan tak jadi nak gi tapi mr hubby masuk parking dah..wahhh best2 mlm ni kt mkn kfc ye Alya..org yg paling excited sebut pasal makan adalah sicilik ALYA lah..bkn main seronok lagi..tapi akulah yg kena beratur ALYA & MR HUBBY duduk tunggu kat meja je..lamalah jgk aku beratur kan..nasiblah si ALYA tak meragam cuma mulutnya je bising MAMA..MAMA.. siap nak main cak2 plak...tu pun dah hampir nak start enjin dah tue..bila je makanan sampai kat meja amboi dia bkn main lagi kelam kabut tak sabar nak mkn..mula2 duduk kat baby chair lama bosan duduk kat sebelah abah dia..tak reti duk diam..tapi yg bestnya yg kami berdua gelihati sgt tgk gelagat ALYA ni bkn apa..kuat btl dia mkn kentang goreng cicah ketang putar tu..org baru nak pandai cakap sibuk org cicah sos dia pun sibuk cakap "ceecahh..ceecahh" bila org bagi dia burger "nannak..nannak" asyik makan je suh minum air xnak plak tu..tak seret ke??adoii layannn jelah..tapi btllah accon kat KFC ni sejuk giller dah macam kat dlm peti ais..tu pasal kami pun rasa laparr..licin sumenya..kami pun xtahan dah sejukk sgt so lebih kentang tu tapau masuk dlm keta kasi alya sambung mkn..


TESTING MENU BARU YG ADA SHRIMP TU..
CUKUPLAH 2 MENU NI UNTUK KAMI BER2 SHARE2 JE JANJI HABIS..
CUMA KAMI DAH UBAH SUAI CIKIT SET ASAL DIA NI
YG COLESLOW NI KAMI TUKAR KENTANG PUTAR COX KAMI MMG TAK MINTA..
PASTU AIR BERCARBONAT NI TUKAR MILO & NESCAFE






23.09.10 : MAKAN MALAM HARI NI dekat TOMYAM IRA(jalan nak kspital sabak) order nasi goreng ayam + manggie sup+ nescafe panas + neslo ais & tambahan sate..order kat kedai sebelah...
skali lagi alya makan kuat tue..apa bestnya kat sini..biasa je cubalah try..tapi nasi goreng dia tak pedas tu yg best cox bolehlah alya mkn byk2..lps dah habis mkn nasi sate pun sampai..alya yg sibuk nak arrr..nak arr...so cubitkanlah dia xdibagi menjerit nakk arr nakk arr..so bagi jelah tapi kena cubitkan isi dlmnya je..suka plak dia mkn satee..blh tahan jgk dia makan sampai aku kata dah lah ye..cox cam dah byk plk nasi goreng lagi td..tapi dia nak jgk lagi..so bagilah cikit2..lama2 dia dah rasa kenyang dia katalah xnakkk...

gambar ni sekadar hiasan


1 comment: